Rośliny strączkowe wg Medycyny Chińskiej – remedium na obrzęki i wiele innych dolegliwości!

Strączki są bardzo wartościową grupą pokarmową i zdecydowanie warto włączyć je do swojego menu. Rośliny strączkowe są źródłem białka, tłuszczu i węglowodanów, zawierają sporo potasu, wapnia, żelaza oraz cenne witaminy z grupy B. Według Medycyny Chińskiej strączki w sposób szczególny

Rośliny strączkowe wg Medycyny Chińskiej – remedium na obrzęki i wiele innych dolegliwości! Read More »

Ciepła woda mocy doda!

Wszyscy wiedzą, że należy pić wodę. Nie wszyscy jednak wiedzą jak robić to dobrze. Nie każda szklanka wody przyniesie Ci bowiem tyle korzyści, ile ciepła, przegotowana woda. Jestem dietetykiem Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, dlatego często spotykam się z pytaniem o to,

Ciepła woda mocy doda! Read More »

Grzyby i ich niesamowite właściwości prozdrowotne! Zapominj o mitach na temat grzybów i zyskaj super moc!

W Tradycyjnej Medycynie Chińskiej grzyby od wieków stosuje się w profilaktyce nowotworów, między innymi żołądka, trzustki i jelit. Spożywa się je także dla osiągnięcia długowieczności, witalności, wzmocnienia odporności i poprawy kondycji psycho-fizycznej. Wpływają korzystnie nie tylko na zdrowie, ale i

Grzyby i ich niesamowite właściwości prozdrowotne! Zapominj o mitach na temat grzybów i zyskaj super moc! Read More »